Re-integratie
                                                        spoor 2 overal in
                                              Nederland

                                            

Re-integratie Tweede Spoor in Nederland
Een tweede spoor traject moet uiterlijk binnen de eerste 6 weken van het 2e ziektejaar van de werknemer starten. Terug naar de eigen of een andere functie blijkt dan niet meer mogelijk. De Wet Verbetering Poortwachter verplicht de werkgever de werknemer te begeleiden naar een andere baan. Bij deze link meer over de kosten 2e spoor traject

Werkgevers besteden die begeleiding uit aan bureau als de onze. Zie welke werkgevers u  + 500 voor gingen.

Meteen bellen kan op
06-47864636,
of laat u bellen en vul in:

Gratis brochure downloaden
met info en kosten van ons traject

 

Aanpak spoor 2 traject UWV

Als het mogelijk is, begint de werknemer in de 1e week van het spoor 2 traject UWV al met solliciteren. Hoe eerder een andere baan des te beter en dat bespaart u loonkosten. Uitgangspunt zijn de kansen op de arbeidsmarkt, niet langdurig onderzoeken wat de werknemer wil. Onze eerste vraag is: ‘WAT KAN JE (nog)’ en niet zozeer ‘WAT WIL JE’!  Het is immers re-integratie, géén loopbaanadviestraject.

Ons Spoor 2 traject UWV, start met een kennismaking. Na uw akkoord, spreken wij uw werknemer. Wij hechten veel belang aan een goed en warm contact met uw werknemer. Wij bouwen eerst vertrouwen op.  Je baan kwijt raken door langdurige ziekte, kan een flinke knauw geven en dat begrijpen wij heel goed. Wij helpen uw werknemer door die moeilijke periode, zodat zij  later arbeidsmarktklaar zijn.

Op basis van wat uw werknemer nog wel kan en de vraag op de arbeidsmarkt, stellen we een heldere offerte op. Hierin is o.a. begrepen een gefaseerd trajectplan. Doel is het vinden van een baan binnen 3- 6 maanden. Per fase houden we u op de hoogte van de voortgang

 

Waarom spoor 2 traject UWV bij ons?

  • géén loopbaanadvies, maar effectieve re-integratie!
  • wij helpen werkgever bij check en opbouw re-integratiedossier
  • Arbeidsdeskundig onderzoek en 2e spoor traject in één offerte
  • offerte voor periode van 6 maanden
  • uitvoering spoor 2 door Register Loopbaanprofessionals
  • actieve begeleiding gericht op functies op basis wat de werknemer kan!
  • vandaag offerte, morgen starten, overal in Nederland
  • zie wie u voorgingen en hun reviews

 

Stap 1 Contact en kennismaking

1e stap: bel of  mail ons.  Na kennismaking gaan wij direct aan de slag. Ter voorkoming van loonsancties, checken wij eerst uw re-integratiedossier. Daarna brengen wij werknemers situatie in kaart en maken een offerte op maat.

Stap 2: Trajectplan

 Na akkoord bespreken we werknemers belastbaarheid. In combi met de competenties, matchen wij met de vraag op de arbeidsmarkt.  Aanpak langs 3 fases:
I. Persoonlijksheidsfase  II.Arbeidsmarktfase  III. Nazorgfase

Stap 3 Solliciteren vanaf week 1

Als de belastbaarheid het toestaat, starten we al direct met solliciteren. Uitgangspunt zijn de kansen en opties van de werknemer. Onze eerste vraag is dan ook WAT KAN JE in plaats van WAT WIL JE. Het is immers een re-integratietraject, géén loopbaanadviestraject.

Stap 4 Een nieuwe baan vinden

Wij gaan op zoek naar banen waar vraag naar is en die haalbaar zijn op basis van belastbaarheid. We zetten eventueel werkervaringsplaatsen in als dat helpt om sneller een baan te vinden.

Stap 5 Rapportages

1 x de 2 maanden krijgt u als werkgever een voortgangsrapportage. Wij beschrijven o.a. kansen, houding enz.

Stap 6 Een nieuwe baan gevonden

Als een geschikte baan is gevonden, ronden wij alles nauwkeurig af, zodat de werknemer zo snel mogelijk aan snel slag kan. Wij blijven de werknemer nog 3 maanden volgen.

Vervolg aanpak spoor 2 traject UWV

Wij gaan op zoek naar banen waar vraag naar is en die haalbaar zijn op basis van belastbaarheid (FML), ervaring, opleiding en competenties. Daarbij kijken we of werkervaringsplaatsten of detachering opties zijn. Eerst kijken we in ons werkgeversnetwerk, want daar hebben we een streepje voor.  We gaan direct aan de slag en  wachten niet totdat ‘de meest geschikte baan’ voorbij komt.

Wachten gaat ten koste van motivatie en zelfvertrouwen en versterkt het al opgelopen verlies aan vaardigheden en arbeidsritme. Hebben we een geschikte baan gevonden? Dan onderzoeken we altijd of de functie past bij de psychische en fysieke mogelijkheden van uw medewerker. Bovendien toetsen wij de baan aan het actueel oordeel van de bedrijfsarts . Zo komt u uw verantwoordelijkheden na en voldoet u aan de wettelijke verplichtingen.

Wij werken o.a. voor

Keurmerken, certificaten en donaties

Het 2e Spoor is donateur van het KWF.

Enkele reviews

HRM manager an Accountantskantoor in maart  2021
‘Wij doen al een poosje zaken met een partij die voor ons re-integratie 2e spoor en outplacementtrajecten uitvoeren. Daarover zijn wij niet geheel ontevreden, maar we wilden toch nog eens even kijken wat andere partijen bieden. Bij mijn zoektocht vergeleek ik een aantal bureaus en vroeg offertes op. In de gesprekken over offertes,  viel mij op dat Het 2e Spoor hulp en service bieden bij het “in orde brengen van al die papieren troep” van de Wet Verbetering Poortwachter.  “Dat scheelt mij veel uitzoekwerk” en dat is een flinke zorg minder”.

Pieter maart-21

 Eigenaar sportschool – ‘’ Ik was enigszins verbaasd door de snelle plaatsing van mijn sportinstructice naar een andere functie, vooral in deze Coronatijd. Het goeie van Het 2e Spoor vind ik dat zij haar “instructievaardigheden  hebben verbreed naar de vraag op de arbeidsmarkt” . Zo heeft mijn werkneemster binnen 7 maanden een baan gevonden als onderwijsassistente. Zij zal er wel een opleiding voor moeten volgen, maar dat heeft zij er voor over. Dit maakt het voor alle partijen na 7 jaar dienstverband toch wel een stuk makkelijker om afscheid van elkaar te nemen’’.

Judith, december 2020

 Leidinggevende  schoonmaakbedrijf– . ‘’Het 2e Spoor heeft er  10 maanden over gedaan om mijn schoonmaakster als kassa-medewerkster in een supermarkt te plaatsen. Dat vind ik wel lang,  maar gezien het arbeidsconflict en de weerbarstige houding van haar om mee te werken, vind ik het achteraf toch nog meevallen. Het duurde nogal even voordat de coach van Het 2e Spoor het vertrouwen had gewonnen van de medewerkster, maar eenmaal daar aangekomen ging het van een leien dakje

Erwin, oktober 2021